Vyhledávač autopůjčovny

Město Petra

Cestu do Petry Jordánské lze uskutečnit z turistického centra přes soutěsku zvanou Al Siq. Tato rokle ústí do Petry Jordánské zhruba 2 kilometry od místa kde budeme platit za vstup který je asi 50 Jordánských Dinárů na 1 den vstupu do parku. Do Petry si lze zakoupit i 2 denní a 3 denní lístek který mohu jen doporučit neboť Petra má opravdu co nabídnout.
                                                                                      
Po zakoupení vstupného se dopravíme přes Al-Siq do Petry na poníkovi který je v ceně vstupu + Tip Beduínovi.
Soutěskou Al Siq jde projít za 40 minut a do města Petry vjedeme úzkým skalním průsmykem do místa které se nazývá Treasury což v překladu znamená poklad.
                                     
                                                                                      
Otevře se nám pohled na překrásnou stavbu která z Petry činí cíl cestovních karavan. Vstup do města vás rozhodně ohromí a zanechá vzpomínku na celý život. Po prohlédnutí se můžeme vydat po staré Římské cestě která směřuje k hlavnímu centru Petry.
                                                                                      
Cestu do centra jde zvládnout během půl hodiny ale pokud si vše chcete důkladně prohlédnout, doporučím vám shlédnout Katakomby (vytesané do skal) které najdete na úbočí Mount Hor okolo cesty po níž přicházíte. Na mnoha místech je toho spoustu k vidění a barvy které se ve zvětralém pískovci objevují činí z města Petry jedinečné místo.
                                                         
                                                                                      
Pokud jste tedy Katakomby shlédli pak můžeme pokračovat soutěskou až do centra. Zde je toho k vidění ještě více ale co vám mohu doporučit je Amfiteátr Petry který byl postaven v 1. století tohoto letopočtu a už v té době pojmul na 3000 osob.
                                                                                      
Poblíž Mauzolea pak můžeme shlédnout i muzeum Petry či se občerstvit v jediné restauraci která zde je. Musím vás však varovat, že ceny jsou zde poněkud vysoké a pod 500 kč za oběd se asi nevejdete.
                                                         
                                                                                      
Pro ty kteří se cítí odpočatí a při síle bych doporučil vyšplhat až na vrchol Petry do místa zvaném Monastery. Na vrchol Monastery vede asi 800 schodů vytesaných do kamene a bez dostatečné zásoby vody se tam při 40°C ve stínu rozhodně nepouštějte.
                                                                                      
Cesta vám dá zabrat ale určitě stojí za to ji podniknout. Pokud se tedy dostanete na náhorní plošinu Petry a zříte chrám Monastery pak můžete vystoupat ještě výše a to až na samý vrchol Petry. Cestu si zvolíte sami a to podle ukazovatelů buďto na výhled na všechna místa View Of All Places a nebo na výhled na konec světa View The End Of The World.